Форум пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв: програма ювілейного XV заходу

 Форум пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв: програма ювілейного XV заходу

Внутрішня документація пивоварні; сировина для пива: технології і досвід; створення дистилерії «Від А до Я»; форум додаткових можливостей, нові тренди в пивоварінні та виробництві напоїв – ці та інші теми будуть обговорені під час XV Форуму пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв, який відбудеться 23 жовтня у Києві, в готельно-ресторанному комплексі «Верховина».  Програма події вже доступна на сайті.

Організатори традиційно об’єднують спільноту пивоварів і виробників напоїв, аби поділитися досвідом, обговорити актуальні тенденції ринку та знайти нові ідеї для розвитку бізнесу. Детальніше про події Форуму — далі у матеріалі.

Отож, у програмі 23 жовтня – виступи майстрів у галузі пивоваріння, виробництва дистилятів та інших напоїв, представників технологічних компаній тощо. Упродовж дня учасники обговорюватимуть ситуацію в крафтовому пивоварінні і впровадження європейських стандартів, охоплять увесь технологічний ланцюг приготування напою.

Контроль якості на виробництві напоїв. Чому потрібен контроль навіть на мікровиробництві? Які інструменти і для яких об’ємів виробництва існують? Про це розповість Володимир ПАШКО, директор компанії «Донау Лаб Україна», Головного Лабораторного партнера Форуму.

Про сучасні тренди в розливі та укупорюванні алкоголю, маркетингові стратегії просування для пива, дистилятів, міцних напоїв, завдяки сучасним коркам та пляшці, на прикладі України, Грузії, країн Балтії, Молдови поінформує В’ячеслав ШИШ, представник компанії TAPI (Італія), головного партнера з укупорювання – сучасні корки та TM Mecoglass – пляшка.

Про TM Fermentis: SafLager SH-45 розповість Богдан ДЕМЧЕНКО, представник компанії «Солод України». А Юрій САВЧУК, технолог напрямку напоїв компанії Best Way Foods доповість про солод Muntons та інші продукти для пива та напоїв від компанії BWF.

Також, у межах Форуму пивоварів заплановано проведення чотирьох тематичних дискусійних панелей, присвячених актуальним питанням технологій, сировини, інноваційних підходів і розвитку суміжних напрямів у галузі.

Перша дискусійна панель «Внутрішня документація пивоварні». Модератором виступить Віктор ВАЩУК, головний пивовар Beermaster Brewery (уточнюється) та Дмитро Некрасов, виконавчий директор Асоціації «Незалежні Броварні України», майстер-пивовар, технолог пивоварні First Dnipro Brewery. Учасники – представники провідних українських пивоварень. Під час обговорення учасники поділяться практичним досвідом ведення технологічної та виробничої документації, особливостями контролю якості, стандартизації процесів і вимогами до оформлення технічних звітів у сучасному пивоварінні.

Наступна дискусійна панель буде на тему «Сировина для пива: технології і досвід». Модератор – Даніель ВАША, головний пивовар броварні «Шульц 2.0». Панель об’єднає пивоварів-практиків і представників технологічних компаній, які поділяться знаннями про ключові компоненти пивоваріння.

Основні теми:

Хміль у пивоварінні. Технології охмелення, особливості ароматичних і гірких сортів.

Солод. Вибір постачальників, контроль якості, вплив параметрів солоду на стабільність смаку.

Вода у пивоварінні. Корекція складу, технологічні вимоги, вплив мінералізації.

Дріжджі. Робота з різними штамами, стабільність ферментації, практичні поради з бродіння.

Третя дискусійна панель матиме назву «ФОРУМ ДОДАТКОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ. Нові тренди в пивоварінні та виробництві напоїв». Тематика панелі охоплює альтернативні підходи у створенні пивних та суміжних напоїв.Обговорюватимуться такі питання: використання альтернативних інгредієнтів — нестандартних видів зерна, рідкісних штамів дріжджів, екстрактів і витяжок з хмелю; застосування рідких добавок і нових технологій ферментації; поєднання традиційних методів пивоваріння з інноваційними технологічними рішеннями для розширення асортименту продукції.

А також у конференц-програмі запланована дискусійна панель «Створення дистилерії: від А до Я». Модератором виступить Сергій ШЕВИРЬОВ, засновник конкурсу CROWNПЕРЕГОНУ 20/25, експерт з міцного алкоголю («АлкоКонсалтінг»).У фокусі – технологічні, організаційні та економічні аспекти запуску власної дистиляційної лінії на базі пивоварні.Ключові тези:вимоги до сировини та її вплив на якість кінцевого продукту; організація цехів дистиляції: планування, обладнання, вимоги до приміщень і безпеки; виробництво дистилятів на пивоварні як новий напрям розвитку для українських виробників крафтових напоїв.

Про автентику при розробці сортів поінформує Роман УНРАУ, директор пивоварні «Пивна легенда».

Як збільшити об’єм продукції без нарощування виробничих потужностей пивоварні? Відповідь на це питання дасть Ярослава БАБИЧ, керівник структурного підрозділу компанії «А-Профі».

Ігор СОЛОВ’ЯНЧИК, директор компанії ТОВ «Сімекс-Прома» розкаже про СО2-екстракти – натуральні  ароматизатори для крафтового пива.

Власним досвідом ефективних рішень для виробництва ПЕТ-тари у пивоварній галузі поділиться представник компанії PET Technologies.

Про важливість аудиту складської логістики розкаже Олексій ГЛАДИШЕВ, СЕО Levada Consulting.

Крім того у програмі заплановано виступ на тему «Етикетка як перший крок до формування впізнаваного бренду» та відбудеться огляд найексклюзивніших та найсміливіших етикеток.

Серед тем, запланованих у програмі Форуму, — «Нові продукти, нові смаки: поєднання пива і міцного алкоголю» та «Чистота в пивоварні. Мікробіологія як основа якості і стійкості пива». Ведеться узгодження складу спікерів.

Катерина КОНЄВА, автор ідеї, організатор XY ювілейного Форуму пивоварів (з 2016-го по 2025-й р.р.), співзасновниця медіагрупи «Технології та Інновації» і журналу «Пиво. Технології та Інновації» виступить перед учасниками Форуму на такі теми – «Разом пишемо історію українського крафту» та «Про  ситуацію в сучасному крафтовому пивоварінні». В обговоренні – учасники форуму.

На завершення Форуму, традиційно під час війни, буде проведений вже 16-й Благодійний аукціон товарів і послуг, наданих партнерами і учасниками, на підтримку пивоварів – воїнів ЗСУ. Отож, усі зібрані кошти буде спрямовано на придбання зарядної станції для підрозділу «Айдар», де служить пивовар Malle Brewery Дмитро Гудков. Це обладнання допоможе військовим забезпечувати роботу зв’язку, дронів та іншої техніки, необхідної для виконання бойових завдань.

Підтримати збір можна і зараз. Посилання на банку:

Реквізити:

https://send.monobank.ua/jar/3zC894nJK

Номер картки банки:

4441 1111 2733 1936

23 жовтня відбудеться масштабна виставка-презентація обладнання, технологій та матеріалів для пивоваріння та виробництва інших напоїв. Традиційно у програмі також відбудеться ВЕЛИКА дегустаційна виставка продукції українських броварень і дистилерій. А також, презентація-дегустація продукції компаній – фудпартнерів: сирів, м’ясних та овочевих делікатесів і т.д.

Наступного дня, 24 жовтня, учасники матимуть змогу взяти участь у бізнес-турі на знані крафтові пивоварні – Varvar Brew та Богданівську броварню.

Організатори запрошують до співпраці пивоварні, пивзаводи, пабі, ресторани та дистилерії. Об’єднуючи зусилля, ми спільно просуватимемо українських виробників пива, сидрів і дистилятів та працюватимемо заради нашої Перемоги!

Головний Організаційний Партнер – ГС «Незалежні Броварні України».

Головний лабораторний партнер конференції – «Донау Лаб Україна».

Головний технологічний партнер – «Tapi».

Головний технологічний партнер – ТМ «Fermentis».

Умови участі в конференції в ролі учасника:

Для пивних компаній:

Конференц-день – 2500 грн.

Бізнес – тур – 1500 грн.

Для технологічних компаній:

Конференц-день – 3500 грн.

(У ціну входить кава-брейк, обіди, фуршет; обслуговування під час заходу; участь у дегустації напоїв і страв; пакет учасника конференції з інформаційними матеріалами; детальний постзвіт про захід з фінальними презентаціями спікерів, надіслані електронною поштою).

Зареєструватися на Форум можна, заповнивши гугл-форму:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbK1f1MGu6A2Ie6LSnd2s6NCVa1mbHF6LvLwb6jPHa_javJw/viewform

10% знижка для учасників форуму на проживання у готелі «Верховина»

Кодове слово: Форум пивоварів

Телефони для бронювання номерів:

+380 (44) 339-99-31

+380 (50) 404-33-01

+380 (98) 166-96-24 (viber, telegram)

+380 (63) 304-04-71

З пропозиціями щодо виступів та презентацій і для реєстрації учасників і партнерів звертайтеся:

Анна Панкратенкова, тел: +38 097 759 25 83

Лариса Товкач, тел..: +38 097 96 89 516

Ірина Петронюк, тел: +38 096 49 166 92

Керівник проєкту: Надія Ящук, тел. +38 (068) 568-58-22, rnadia@ukr.net

Креативний директор – Катерина Конєва, головний редактор/засновник журналу «Напої&Пиво. ТІ»

Журнал «Напої. Технології та Інновації»

Останні статті